Aveo Newstead

Photography by Christopher Frederick Jones
External architecture by DBI. Photography by Angus Martin

Aveo Newstead is Brisbane’s first vertical seniors’ village. ThomsonAdsett designed a number of the key interior spaces, that capitalise on this key urban location and on views to the city and surrounds.

There are a number of wellness and lifestyle options within the building including; day spa, gym, hair and beauty, wellness studio, lounge, bar, function room, café, virtual reality golf, theatre and a technology hub.

The vertical village provides residents with multiple living options ranging from independent living apartments, assisted living and residential aged care. These options allow residents the choice to remain within the same building as their needs change. There are 144 independent living units, 55 assisted living units and 99 residential aged care bedrooms.

The 19-storey tower is constructed over the existing Gasworks retail precinct, giving residents and their visitors access to high-quality retail and commercial spaces. These include a supermarket, boutique markets, coffee shops, restaurants, hair and beauty, pharmacy and doctors.

The residential aged care floors are arranged around a number of courtyards. The indoor/outdoor relationship across multiple levels of the building reinforces the connection to our subtropical environment.

External architecture by DBI.

Brisbane, Australia